MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Trwa Festiwal Smakuj Trójmiasto. Love and Asian Edition [ZDJĘCIA]

oprac. red.
Smakuj Trójmiasto Love and Asian Edition
Smakuj Trójmiasto Love and Asian Edition Piotr Hukało
Smakuj Trójmiasto Love & Asian Edition to kolejna edycja festiwalu przygotowana specjalnie dla miłośników azjatyckich smaków. Każdy amator kuchni japońskiej, chińskiej, tajskiej i wietnamskiej oraz ich charakterystycznych smaków, znajdzie tutaj coś dla siebie. Festiwal zakończy się po godz. 17.

Smakuj Trójmiasto Love and Asian Edition po raz kolejny odbyło się w klubokawiarni Stary Maneż na terenie gdańskiego Garnizonu Kultury. Tym razem jako motyw przewodni ustalono kuchnię azjatycka, chińską.

Restauracje z kuchnią azjatycką w Trójmieście. Kuchnia chińska, indyjska, wietnamska, tajska [LISTA]

W trakcie festiwalu wystawcy oferują dania zarówno w wersjach pełnowymiarowych jak i degustacyjnych. W ofercie pojawiły się m.in. azjatyckie nudle, pad thai, sushi, tradycyjny ramen czy też zupa pho.

Na Festiwalu nie zabrakło też słodkości, m.in Mango sticky rice, puddingu z tapioki, ultra słodkiej baklavy, azjatyckich lodów z matchą i kolendrą.

Smakuj Trójmiasto Love & Asian Edition to także dobry pomysł na weekend dla zakochanych, którzy chcą przedłużyć walentynkowy nastrój. Wystawcy przygotowali ofertę dań pełnych afrodyzjaków, np. z owocami morza, winem czy czekoladą.

Na scenie moc atrakcji w postaci pokazów na żywo, wywiadów i innych atrakcji m.in. pokazy kulinarne Marcina Piotrowskiego (Top Chef, Hell's Kitchen), Piotra Pielichowski (Masterchef), Mariusza Gachewicza. Wernisaż zdjęć kulinarnych magazynu KUKBUK oraz dyskusja na scenie na temat kuchni azjatyckiej z wybranymi gośćmi.

Smakuj Trójmiasto Love and Asian Edition. Program

11.00 - rozpoczęcie
12.00 - pokaz parzenia herbaty w wykonaniu Instytutu Konfucjusza
12.30 - QUIZ z TaoTao cz.1
13.00 - Pokaz kulinarny Marcina Piotrowskiego - fresh rollsy i zupa syczuańska
13.30 - QUIZ z TaoTao cz.2
14.00 - wywiad na żywo: o kulinarnym przenikaniu się kultur chińskiej i polskiej rozmawiamy z Marcinem Piotrowskim i Chun Dong He
14.30 - pokaz kulinarny w wykonaniu Chun Dong He - "bite" ogórki marynowane po chińsku
15.00 - QUIZ z TaoTao cz.3
15.30 - pokaz kulinarny Piotra Pielichowskiego - hinduski pudding
16.00 - QUIZ z TaoTao cz.4
16.30 - pokaz kulinarny Mariusza Gachewicza - zupa tajska i przystawka z przegrzebek
17.00 - QUIZ z TaoTao cz.5
po 17.00 - niespodzianka :)

  • GIF BUDKA Pitu Pitu, wystawa najlepszych zdjęć z magazynu KUKBUK "China Town", strefa dla dzieci, konkurs na hashtagi

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki