Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Targi gastronomiczne FOOD-to-GO już we wtorek w Gdańsku!

Redakcja
Wraz z nadejściem wakacyjnego sezonu na całym Wybrzeżu pojawiają się nowe punkty gastronomiczne - nie brakuje wśród nich lodziarni, smażalni ryb, lokali oferujących kebab czy zapiekanki, a także sezonowych barów w których można spędzić czas sącząc drinka.

Pomimo sporej liczby miejsc oferujących posiłki, wydaje się, że ich oferta jest dość jednolita, a podobną zapiekankę można zjeść i nad Bałtykiem, i pod Tatrami. Jak więc wyróżnić się nie tylko na tle lokalnej konkurencji, ale i w szerszym ujęciu?

Wielu inspiracji oraz nowych pomysłów dostarczą z pewnością targi dla gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu FOOD-to-GO, które odbędą się 7-8 lutego b.r. w Hali AWFiS w Gdańsku.

W czasie targów będzie można zarówno zapoznać się z ofertą sprzętu i wyposażenia dla gastronomii, jak i skorzystać z bezpłatnych porad i prezentacji z zakresu przygotowania szybkich i smacznych przekąsek czy rozwoju własnej firmy. Kompleksowy program imprezy jaki zapewniają organizatorzy targów pozwoli każdemu właścicielowi lokalu gastronomicznego znaleźć rozwiązanie dopasowane do jego wymagań.

- Dla KAWIARNI i LODZIARNI - maszyny i mieszanki do lodów, napoje, ekspresy do kawy, kostkarki, uzdatniacze wody, witryny

- Dla PIZZERII i LUNCH BARÓW - opakowania (w tym opakowania do pizzy), sosy, piece do pizzy, piece konwekcyjno-parowe, rożna, meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej

- Dla RESTAURACJI - produkty i półprodukty spożywcze, także potrawy regionalne! Ponadto zmywarki, chłodziarki, akcesoria kuchenne, urządzenia gastronomiczne;

- Dla PUNKTÓW Z JEDZENIEM NA WYNOS - talerze, torebki papierowe, tacki, gotowe dania, przetwory i przyprawy, kebab, tortille, frytkownice;

- Dla CATERINGU - opakowania tłuszczo- i wodoodporne, bemary gastronomiczne.
Decydując się na wizytę w hali targowej warto zarezerwować sobie czas na uczestnictwo w branżowych seminariach learnShops. W programie tegorocznej edycji nie zabraknie m.in.:

- pokazów barmańskich - w wykonaniu Trójmiejskiej Grupy Barmańskiej bar4you oraz BarCoctail;
- prezentacji z zakresu nowoczesnych kanałów sprzedaży w lokalach gastronomicznych;
- pokazu przyrządzania sushi przygotowanego przez Restaurację 77Sushi;
- nowych technologii gastronomicznych ułatwiających przygotowywanie dań.

Możliwość zdobycia praktycznej wiedzy to nie jedyny powód dla którego warto odwiedzić targi FOOD-to-GO. Motywem przewodnim całej imprezy będą żywność regionalna oraz ryby. Na stoisku Stowarzyszenia Kobiet Zgorzałego znajdą Państwo lokalne specjały z Pomorza, które można z powodzeniem wprowadzić do menu własnego lokalu. Tego typu potrawy z pewnością pozwolą wyróżnić się wśród pozostałych restauracji.

Targi dla gastronomii, pizzerii, lodziarni, barów szybkiej obsługi i cateringu FOOD-to-GO
Wtorek, 7 lutego 2012: 9:00 - 16:30
Środa, 8 lutego 2012: 9:30 - 15:30

Hala AWFiS, ul. K. Górskiego 1, Gdańsk

www.easyfairs.pl

Po dokonaniu rejestracji on-line - bezpłatny wstęp na targi!

Kontakt z biurem organizatora:
Dorota Kołodziejczyk
easyFairs Poland
Dział Marketingu
tel. ( +48) 12 651 95 23
tel. kom. 510 134 219
e-mail: [email protected]

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki