Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Oto najlepsi! Poznaliśmy laureatów plebiscytu Smakosz 2015

Edyta Okoniewska, Joanna Surażyńska
Zakończyliśmy głosowanie, Czytelnicy wybrali zwycięzców w 7 kategoriach. Najpopularniejszy kucharz i kelner pojadą na weekend do kompleksu wypoczynkowego, zaś dla lokali mamy m.in. reklamy

Czytelnicy wybrali prawdziwych mistrzów smaku. Przez kilka tygodni trwało głosowanie w siedmiu kategoriach. W piątek o północy zakończyliśmy plebiscyt Smakosz 2015.

Największa rywalizacja odbywała się wśród kucharzy i kelnerów. W tych kategoriach oddano najwięcej głosów. W kategorii Kelner Roku zwyciężyła Joanna Czucha, kelnerka Restauracji w Hotelu Bazuny w Kościerzynie.

- Oczywiście, traktuję udział w plebiscycie jako niesamowite przeżycie - mówi Joanna Czucha.- Chciałabym tym samym podziękować wszystkim, którzy na mnie głosowali, trzymali kciuki, czy wspierali dobrym słowem. Dla mnie jest to ogromny zaszczyt.

Jak przyznaje pani Joanna zwycięstwo było dla niej zaskoczeniem.

- To bardzo miłe uczucie - mówi Joanna Czucha. - Jestem zaskoczona, że goście których obsługiwałam wysłali tyle smsów, że udało mi się wygrać, chociaż w plebiscycie startowały również inne osoby. Bardzo lubię swoją pracę. Praca kelnera pozwala mi na pierwszy kontakt z klientem. Tak naprawdę w dużej mierze to od mojej obsługi zależy, czy gość zechce wrócić do restauracji.

Przypomnijmy, że zwyciężczyni otrzyma dwuosobowe zaproszenie na weekend w kompleksie wypoczynkowym.
- Myślę, że na wyjazd zabiorę ze sobą męża, może uda się również zabrać dzieci - dodaje Joanna Czucha. - Jestem bardzo szczęśliwa, że mogę odpoczywać dzięki tak życzliwym mi osobom i gościom. Jeszcze raz serdecznie dziękuję za docenienie mojej pracy.

W kategorii Kucharz Roku najwięcej głosów otrzymał Paweł Grejman, który również pracuje w Restauracji w Hotelu Bazuny w Kościerzynie.

- Dziękuję wszystkim za oddane na mnie głosy - mówi Paweł Grejman. - Przede wszystkim gościom, którzy docenili moją pracę i kuchnię. Przyznam, że nie spodziewałem się wygranej. Jednak dodam, że w Hotelu Bazuny mamy bardzo dobrą restaurację. Co więcej, wiele osób ceni naszą kuchnię. Myślę, że to w ogóle jeden z najlepszych sezonów. Zebraliśmy bardzo dobre opinie, zarówno na temat personelu, jak i kuchni. Cały czas staram się przygotowywać nowe dania. Wciąż się rozwijam. Wygrana to dodatkowa motywacja do dalszej pracy.

Również zwycięzca w tej kategorii odpocznie podczas weekendu w ośrodku Wichrowe Wzgórze w Chmielnie.

- Na pewno zabiorę ze sobą żonę - dodaje Kucharz Roku. - To będzie idealny moment, żeby razem odpocząć.
W kategorii Kelner Roku II miejsce zajęła Joanna Troka z Coffee Time w Kościerzynie, III - Adriana Czapiewska z Pubu La Rocca w Kościerzynie.

W kategorii Kucharz Roku II miejsce - Roman Borzyszkowski z Restauracji Remus w Karsinie, III - Patryk Willich z Florencji w Nowym Klinczu.

W kategorii Restauracja Roku zwyciężyło Smaczne Jadło w Lipuszu, II miejsce - Zajazd u Sołtysa we Wdzydzach Kiszewskich, III - Restauracja w Kompleksie Wypoczynkowym Szarlota.

W kat. Pizzeria Roku zwyciężył Bar Wypas w Starej Kiszewie, II - Pizzeria Stary Browar w Kościerzynie, III - Pod Brzozami w Lipuszu.
W kat. Kawiarnia/Cukiernia Roku zwyciężył Coffee Time w Kościerzynie, II - Kawiarnia w Księgarni Matras w Kościerzynie, III - Kawiarnia United Chicken w Kościerzynie.

W kat. Pub Roku - I miejsce - Klub w Hotelu Bazuny w Kościerzynie, II - Pub Stary Browar w Kościerzynie, III - Remus w Karsinie.

W kat. Piekarnia Roku - I miejsce - Piekarnia Państwa Kiedrowskich w Kościerzynie, II - Jurek w Kościerzynie, III - PSS Społem w Kościerzynie.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki