OSOBOWOŚĆ ROKU 2017. Poznaj kandydatów z czołówki głosowania powiatowego w czterech kategoriach [ZDJĘCIA]
BIZNES
powiat pucki
Piotr Lisakowski, restaurator
Ryby w restauracjach nad morzem to...
To powinien być jeden z lokalnych produktów, którymi chcemy przyciągnąć gości. Musimy się kulinarnie wyróżniać od reszty nadmorskiej Polski, bo to nam da biznesową przewagę.
Ale w jaki sposób?
M.in. wrócić do tego, co serwowała dawna kuchnia i sprzęgnąć ją z tym, co mamy dziś: technologią, smakami, produktami, pomysłami, a nawet nauką. To musi przynieść efekt. I odkrywać dla świata nasze skarby.
Na przykład?
Produktów, które mamy pod ręką jest mnóstwo i autentycznie wystarczy się rozejrzeć. Ja promuję m.in. świeży i pyszny kawior z łososia, czy nasze małże. Teraz pochłaniają mnie śledzie w zupełnie nowych odsłonach. To przyszłość.
SMS pod nr 72355 o treści B.50
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT