MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kuchnia eko w twoim domu - jak nie marnować jedzenia?

Maja Czech
Maja Czech
Kiedy nauczysz się odpowiednio przechowywać poszczególne produkty, zauważysz, że nie psują się one tak szybko. Poprawne przechowywanie może przedłużyć żywotność produktów nawet o kilka dni!
Kiedy nauczysz się odpowiednio przechowywać poszczególne produkty, zauważysz, że nie psują się one tak szybko. Poprawne przechowywanie może przedłużyć żywotność produktów nawet o kilka dni! pexels.com
Klimat stale się pogarsza, globalne ocieplenie postępuje. Przyszłość Ziemi jest w naszych rękach, a zmiana może rozpocząć się w naszych własnych domach. Sprawdź, jakie zmiany wprowadzić w swojej kuchni, aby być bardziej eko.

Zadbaj o środowisko w swojej kuchni

Trwa poważny kryzys środowiskowy, a więc każdy z nas powinien zrobić, co w naszej mocy, aby zminimalizować fatalne skutki zmiany klimatu.

Jak dowodzą badania, w Polsce marnujemy ok. 5 mln ton żywności w ciągu roku. Dodatkowo wyrzucamy ok. 3,5 mln ton plastiku rocznie. Większość plastikowych opakowań pochodzi właśnie z produktów spożywczych i kuchennych.

W 2022 roku, bycie eko to nie tylko moda, ale również konieczność. Wszyscy musimy wziąć odpowiedzialność za przyszłość naszą i kolejnych pokoleń. Sprawdźcie jakie eko-nawyki warto wdrożyć do kuchennej rutyny.

od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki