Zadbaj o środowisko w swojej kuchni
Trwa poważny kryzys środowiskowy, a więc każdy z nas powinien zrobić, co w naszej mocy, aby zminimalizować fatalne skutki zmiany klimatu.
Jak dowodzą badania, w Polsce marnujemy ok. 5 mln ton żywności w ciągu roku. Dodatkowo wyrzucamy ok. 3,5 mln ton plastiku rocznie. Większość plastikowych opakowań pochodzi właśnie z produktów spożywczych i kuchennych.
W 2022 roku, bycie eko to nie tylko moda, ale również konieczność. Wszyscy musimy wziąć odpowiedzialność za przyszłość naszą i kolejnych pokoleń. Sprawdźcie jakie eko-nawyki warto wdrożyć do kuchennej rutyny.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?