Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. Oberża Bażant zamiast Perfect Pub
W Pasłęku "Perfect Pub" prowadziła Paulina. Kiedy otwierała tam lokal, miała nadzieje, że średniowieczny Pasłęk przyciągnie gości.
Niestety okazało się, że miejsce świeci pustkami.
"Właścicielka marzyła o tym, by gościć całe rodziny nie tylko w niedzielne obiady. Ku jej rozczarowaniu, najlepiej sprzedają się tanie i niezbyt wyszukane dania dnia na wynos. Magda Gessler stanie przed nie lada wyzwaniem, bowiem Paulina nie jest zawodową kucharką, a na kuchni pracują trzy panie na stanowisku „pomoc kuchenna”. Kobiety są zdania, że dania są dobre, a menu zawsze przygotowywane jest ze świeżych produktów."
Kiedy sytuacja się pogarszała, na pomoc wezwano Magdę Gessler. Czy znana restauratorka zmieni restaurację w dobrze prosperujący lokal? O tym przekonamy się w czwartkowym odcinku, 20 września o godz. 21:30 na antenie TVN.
Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. „Perfect Pub” miał być miejscem dla rodzin
Pomimo młodzieżowej nazwy, właścicielka chciała, aby restauracja była atrakcyjna dla całych rodzin. Niestety w restauracji sprzedają się tylko tanie i niezbyt wyszukane obiady. Szczególnie zamawiane na wynos, przez telefon.
_Nawet jeśli trafi się tu gość, który przyjdzie do restauracji, to po przestudiowaniu karty i tak zazwyczaj zamawia obiad dnia. Dlatego personel „Perfect Pub” szczerze przyznaje, że karta dań w ogóle nie funkcjonuje w praktyce, a niektórych dań kucharki nigdy nie gotowały. Paulina nie jest zawodową kucharką, na kuchni pracują trzy panie na stanowisku „pomoc kuchenna”, ale też nie zatrudnia szefa kuchni, ponieważ nie chciałaby, żeby ktoś w jej restauracji czuł się niezastąpiony.
Sama uważa, że dania z kuchni wychodzą smaczne, są świeże i przygotowywane na bieżąco. Niestety przy tak małej liczbie gości restauracja nie przynosi dochodu, a Paulina musi dokładać co miesiąc do utrzymania restauracji. Sytuacja powoli staje się co raz trudniejsza, bo Paulina wkrótce spodziewa się pierwszego dziecka. Chociaż wspiera ją partner Marcin, który z powodzeniem prowadzi własną restaurację i chętnie pomógłby Paulinie swoimi radami. Paulina jednak nie chce, żeby Marcin wtrącał się w jej biznes i dlatego poprosiła o pomoc Magdę Gessler._
Oberża Bażant w Pasłęku w "Kuchennych Rewolucjach" - gdzie i kiedy oglądać?
Odcinek z Pasłęka obejrzeć można było 20 września 2018 roku od godz. 21:30 na antenie TVN. Teraz dostępny na player.pl
Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. Oberża Bażant [MENU - dania Magdy Gessler]
Menu Gessler w Oberży Bażant:
- farsz z podgrzybków podany na kruchych babeczkach - 10 zł
- rosół z dziczyzny z lanymi kluskami - 18 zł
- bażant (500 g) podany z sosem truflowym, kluskami leniwymi, masłem klarowanym i tarta bułką - 69 zł
- gruszka gotowana w winie i miodzie - 10 zł
- mus malinowy podany na kruchych ciasteczkach z likierem ajerkoniak i bitą śmietaną - 10 zł
Menu w Oberży Bażant:
Mus malinowy na kruszonych ciasteczkach z odrobiną ajerkoniaku i bitą śmietaną
Rosół z dziczy z lanymi kluskami
Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. Oberża Bażant [OPINIE]
Miałam okazję spróbować Nowe menu jest przepyszne Warto się wybrać i spróbować Polecam ! :) Ja na pewno tam zajrzę jeszcze nie raz ! :-)
Jakie macie zdanie na temat Oberży Bażant? Czekamy na Wasze komentarze!
Tanie linie trują! Ryanair i Wizz Air na czele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?