Kolejne "Kuchenne Rewolucje" Magdy Gessler już 59 listopada w TVN. Tym razem znana restauratorka pojawiła się w Pabianicach
Jak czytamy w opisie odcinka z 9 listopada, Jadwiga otworzyła swój bar „Niebo w gębie i na talerzu”, żeby uciec przed emeryturą, do której przedwcześnie zmusiła ją sytuacja zdrowotna. Mimo swoich problemów, właścicielka jest osobą energiczną i aktywną. Nie wyobrażała sobie siedzenia w domu, dlatego wpadła na pomysł otwarcia niewielkiego baru z domowym jedzeniem na obrzeżach Pabianic. Jej życiowy partner Johan Paul jest Holendrem, który dla niej przeprowadził się do Polski. Wspólnie z ukochaną zainwestował swoje oszczędności w niewielki bar.
„Niebo w gębie i na talerzu” - wystrój
Jadwiga sama zaprojektowała wnętrze „Niebo w gębie i na talerzu”, stawiając na kolory, które wprawiają ją w dobry nastrój. W jaskrawej zieleni i pomarańczu są ściany, krzesła i stoliki, a także fototapeta i dodatki. W menu potrawy znane w każdym polskim domu, czyli schabowy, filet z piersi kurczaka w różnych wersjach oraz oczywiście rosół. Są także flaczki, ale w specjalnej wersji: z kurzych żołądków, które Jadwiga specjalnie wymyśliła dla Paul’a (jej partner tradycyjnych flaków nigdy nie jadł).
"Kuchenne Rewolucje" odmienią lokal? Latający Johan zamiast Niebo w gębie i na talerzu
Chociaż Jadwiga w prowadzenie baru angażuje się bez reszty, lokal nie cieszy się powodzeniem. Niewielkie utargi ledwo pozwalają na pokrycie rachunków za prąd, a co dopiero mówić o oczekiwanych zyskach. Pogarszająca się sytuacja finansowanie powoduje stres, co nie tylko wpływa źle na zdrowie właścicielki „Nieba w gębie i na talerzu”, ale także na coraz bardziej napięte relacje z ukochanym Paulem.
Magda Gessler zamieni pabianicki bar w restaurację "Latający Johan"! Odcinek z Pabianic już 9.11.2017!
"Latający Johan" w Pabianicach - lokal w nowej odsłonie
"Latający Johan" w Pabianicach - menu:
* SAŁATKA ŚLEDZIOWA wg przepisu MAGDY GESSLER
*ZUPA SEROWA wg przepisu MAGDY GESSLER
*POLĘDWICZKI Z SOSEM Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH wg przepisu MAGDY GESSLER
*kluski śląskie
*kopytka
*FRYTKI HOLENDERSKIE
*surówki mix
MENU ZMIENNE
*pierogi wg MAGDY GESSLER
- codziennie inne dania kuchni polskiej
oraz możliwe na wcześniejsze zamówienie wg życzenia Państwa - różne inne dodatki
Zupa Magdy Gessler z "Kuchennych Rewolucji" w Pabianicach:
krem serowy z grzanką z konfiturą marchewkowo-pomidorową
danie główne polędwiczki w sosie z orzechów ziemnych
frytki holenderskie
Wszystko (łącznie z konfiturą wykonane na miejscu:))
Dla tradycjonalistów do wyboru polskie smaki domowe
"Kuchenne Rewolucje" - sezon 16:
- odc. 1 - Pizzeria "Sale & Pepe” w Sosnowcu
- odc. 2 - „Ślonsko gościno” w Tarnowskich Górach
- odc. 3 - "Stare mury" w Chrzanowie
- odc. 4 - "1,2,3" w Tarnowie
- odc. 5 - "Pirat" w Olsztynie
- odc.6 - "Magiliana" w Sosnowcu
- odc. 7 - "Le Papillon Noir" w Katowicach
- odc.8 - "Retka" w Łodzi
- ods.9 - "Pizzeria Vicenti" w Lublinie
Najbardziej gorący odcinek tego sezonu "Kuchennych Rewolucji". Burza w Le Papillon Noir podczas wizyty Magdy Gessler
Kuchenne rewolucje to sukces
Magda Gessler zdradziła, że jest bardzo zadowolona z efektów, jakie przynosi jej program "Kuchenne rewolucje".
- Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii - wyznała restauratorka i prowadząca. Czy wie, że w niektórych miejscach ludzie stawiają "ołtarzyki" z jej zdjęciem?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?