MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje w Grudziądzu. Restauracja "Przyjemnie podjadaj" zamiast "Pod Kamienicą". Co zmieniła Gessler? [TVN, odcinek 3, sezon 21]

Maria Poznańska
Kuchenne Rewolucje w Grudziądzu 19.03.2020
Kuchenne Rewolucje w Grudziądzu 19.03.2020 Łukasz Szalkowski
Kuchenne Rewolucje w Grudziądzu. Magda Gessler zmieniała restaurację „Pod Kamienicą”. Czy rewolucje pomogły lokalowi? Jakie są teraz opinie o lokalu "Przyjemnie podjadaj". Najnowszy odcinek programu do obejrzenia online na player.pl. Premiera w telewizji odbyła się w czwartek, 19.03.2020 roku na antenie TVN.

Kuchenne Rewolucje w Grudziądzu. Jak zmieniła się restauracja "Pod Kamienicą"?

Opis odcinka TVN (19.03.2020)
W położonym nad Wisłą Grudziądzu nieco od ścisłego centrum mieści się restauracja „Pod Kamienicą”. Od czterech lat prowadzi ją Krzysztof, niezwykle dumny z miejsca, w którym rezyduje. Tytułowa kamienica została bowiem wybudowana w 1912 roku. Od 1996 roku Krzysztof prowadził tu kawiarenkę, ale ostatecznie zdecydował się na restaurację. Marzył o tym, aby lokal prowadzić wspólnie z dorosłym synem.

Niestety panowie częściej się kłócili, niż współpracowali. Ostatecznie syn zdecydował się na karierę za granicą. Osamotniony Krzysztof zainwestował w restauracje duże pieniądze. Gwarancją sukcesu miały być domowe obiady i często modyfikowana karta. Niestety po początkowym zainteresowaniu, klienci zaczęli znikać.

W dodatku dwa lata temu Krzysztof dowiedział się, że ma raka. Skupiony na walce z chorobą, nie ma już siły na walkę o restaurację. Jakby tego było mało, pracownicy mocno narzekają na porywczy charakter szefa.

Grudziądz to kolejne miasto, które znalazło się na mapie Kuchennych Rewolucji. W 21. sezonie, który na ekranach TVN zobaczymy wiosną zobaczymy odcinek z naszego regionu. Zobaczcie, jak po zmianach radzi sobie lokal "Przyjemnie Podjadaj". Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>>>>

Kuchenne rewolucje w Grudziądzu. Jak radzi sobie lokal "Przy...

"Przyjemnie podjadaj" w Grudziądzu. MENU

  • Przystawki - kanapki z różnymi farszami - 4 zł,
  • Sałatka śledziowo-buraczana - 8 zł,
  • Wurst salad - 8 zł
  • Zupa grzybowa - 13 zł,
  • Pieczeń z karkówki z kluskami śląskimi, kopytkami i konfiturą pomidorową - 28 zł

Na tych biznesach gwiazdy zbijają kokosy. Jak do tego doszli?

od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki