Antoni Jazgarz Butrykowski (77.254.71.xxx) 26.02.10, 15:05
Członkiem nie! Członkiem nie! A z Tuska taki Kaszeba, jak z redaktor Szczepuły Anne Apllebaum! Zna ktoś jakiegoś Kaszebę, który nie jest tak dumny z Tuska i PO, jak nasza "nieczłonek" Szczepuła? Czy teraz na Kaszubach każdy się już z legitymacją "członkowską" przymocowaną do pępowiny rodzi? Ja też, jak Pani Basia, lubię i cenię prawdziwych Kaszubów, a reportaże Autorki o tych ludziach to prawdziwe perełki, klasyka gatunku, przyznaję, i chylę czoła. Ale do głowy by mi nie przyszło kojarzyć ich wszystkich z Partią Miłości. A takie jest przesłanie każdego tekstu który jest zawsze PEANEM ku czci Przewodniej Siły Narodu. Gdyby chodziło o Górali , Mazurów czy Ślązaków, wymowa felietonu byłaby toczka w toczkę ta sama. Też chciałoby się zaśpiewać: "Nie o to chodzi , by złowić króliczka, ale by gonić go, ale by gonić go!" Pani Basiu, Pani już "w piętkę" goni z tą służalczością wobec Słońca Kaszub! Czy Pani się już wszystko z koniecznością miłowania Donalda i Platformy kojarzy? Bo to się pomału staje obsesją!
Wybór tematu
szekla
"Poparcie dla PO gwałtownie spada, dla PiS rośnie" - może o tym warto napisać?
»
Chemikalow?
Andrzej Sopot
"...Polega ona na wpompowywaniu pod ziemię mieszanki wody, piasku i chemikaliów,.." Chemikałów? I to jest bezpiecznie? Kto da na to na 100% gwarancja??? »
Przeznaczyć pieniądze na najuboższych-hahaha
obywatel.
już widzę jak się tworzy następne nie potrzebne stanowisko w urzędzie dla znajomego.
Panie Prezydencie proszę nie być żałosnym. »
STOP"EJ" na Kaszubach !
bcv
Budowanie elektrowni jadrowej w dzisiejszych czasach to jest"Zbrodnia" przeciwko ludzkosci,dziekujemy za zycie w ciaglym strachu z licznikiem Geigera w kieszeni ! »
vwmania
2pek
tradycje trzeba podtrzymać... jeśli w zeszłych latach nie było z tym problemu to ja nie rozumiem dlaczego teraz coś jest nie tak. PozdraVWiam. »
bojano
parafianka
DAJCIE SPOKÓJ TEMU KSIĘDZU ,KTOŚ MU ZLE ŻYCZY ,ZNAM GO BARDZO DOBRZE I TO CO O NIM PISZECIE JEST WIELKIM KŁAMSTWEM !!! NIE WIERZE W TO ŻE MOLESTOWAŁ BY 15LATKE ,MOŻE KTOŚ BY SPRAWDZIŁ JĄ I JEJ POCZYNANIA . »
lech
business
teraz wznowi budowę drugiej japonii u nas.
wznowi też wyplacanie każdemu po 100+300 mln zł. Można go od razu przenieść do kocborowa »
Copyright © Polskapresse Sp. z o.o.
Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.