Rynkowa gospodarka w szpitalach (10)
Nairam (89.76.11.xxx)
09.07.09, 10:52
wydaje swoje tragiczne owoce. Szpital dla osiągnięcia dobrego wyniku finansowego oszczędza na wszystkim od względnie prostych narzędzi po
kwalifikowany personel.
Ciekawe kiedy rządzący opamiętaja się i odstąpią od rynkowego traktowanie
zdrowia i życia ludzkiego.
Obywatele natomiast powinni w trakcie najbliższych wyborów dokonać stosownej korekty w rozdzielaniu władzy w naszym kraju. Przy tym warto wspomnieć to co na temat organizacji i finansowania służby zdrowia mówił śp. Religa.

Popieram pana Wojtka
Ania (80.48.143.xxx)
09.07.09, 14:03
Popieram pana Wojtka
Ania (80.48.143.xxx)
09.07.09, 14:03
Powiem jedno ! Mam nadzieję, że ten szpital zostanie w końcu zamknięty!! W zeszłym roku na SORze, spędziłam 12 godzin zanim się mną ktoś zajął,a niby jest to oddział ratunkowy, gdzie powinnam otrzymać błyskawiczną pomoc !! Pomijam już, to co oglądałam przez trzy miesiące na oddziale neurologii, bo nie nadaje się to nawet do publikacji!!! Trzymam kciuki za Pana i współczuje starty syna!

Szpital Miejski
EO (84.10.87.xxx)
09.07.09, 15:22
Szpital Miejski
EO (84.10.87.xxx)
09.07.09, 15:22
W grudniu 2007 r. ok. 4 nad ranem pogotowie przywiozło na oddział ratunkowy moją 24-letnią córkę z bardzo ostrym bólem głowy. Do godz. ósmej nikt się nią nie zainetresował (pielęgniarka przez telefon dostała instrukcję, by podac kroplówkę!!!), mimo moich monitów. Dopiero o ósmej Pan dr - zastępca ordynatora na Oddziale Ratunkowym będący akurat na dyżurze obudził się ze snu - wcześniej pielęgniarka nie śmiała nawet go obudzić.
Napisałam zażalenie ale już dwa i pół roku minęło i... nic! Oddział Ratunkowy w tym szpitalu to kpina! Wówczas napisałam, że kiedyś dojdzie do dramatu!

dyrektor szpitala w trybie pilnym powinna z hukiem wyleciec z posady
zbulwersowany (192.55.54.xxx)
09.07.09, 18:11
dyrektor szpitala w trybie pilnym powinna z hukiem wyleciec z posady
zbulwersowany (192.55.54.xxx)
09.07.09, 18:11
a za to zdanie "Ojciec chłopca ma prawo czuć rozgoryczenie, ale to on sam wybrał miejsce, gdzie szukać pomocy." powinna dostac w pape. ta co ta kobieta mowi to skandal! rzeczywiscie bledem bylo, ze ojciec zalozyl, ze szpital zarzadzany jest w sposob profesjonalny i pracuja tam fachowcy. Jak widac po wypowiedzi pani dyrektor szpitala - szpitalem kieruje IDIOTKA

Szpital
ja (89.79.92.xxx)
09.07.09, 22:24
Szpital
ja (89.79.92.xxx)
09.07.09, 22:24
Popieram komentarze. Znam ten szpital chyba lepiej niż wszyscy. Dyrekcja robi ze wszystkich idiotów. Nie tylko pacjentów ale i pracowników. Traktuje jak niepotrzebne śmiecie, jak niewolników którzy zarabiają na jej pensję. Ważna jest tylko ona królowa na włościach. Oszczędza na wszystkim zwalnia etaty ratujące życie w ramach oszczędności ale jakoś ciągle jest dyrektorem bo ma poparcie u władz województwa i Warszawie. Nikt nie może z nią wkońcu zrobić porządku. Mieszkańcy Gdyni powinni się wkońcu zjednoczyć i coś zrobić bo stawką jest ich życie. Nie tylko pacjenci mają dość ale personel też.

Jeśli
Ela (87.221.109.xxx)
09.07.09, 23:03
Jeśli
Ela (87.221.109.xxx)
09.07.09, 23:03
do szpitala trafia pacjent z dzieckiem które się dusi to wiadomo że trzeba mu udzielić natychmiastowej pomocy, a nie ganiać bo po piętrach. Gdyby ktoś, z sercem, podał odpowiedni zastrzyk nie doszło by do tragedii.

ten szpital to tragedia
dominika (83.18.151.xxx)
10.07.09, 09:07
ten szpital to tragedia
dominika (83.18.151.xxx)
10.07.09, 09:07
mój mąż z (przypuszczalnym) atakiem kolki nerkowej czekał 4 godziny na oddziale ratunkowym żeby poprostu ktoś podał mu leki przeciwbólowe i się nim zajął - a pan doktor który miał dyżur to sobie kawkę pił z pielęgniarkami i na uwagę, że powinien zająć się pacjentami czekającymi na niego w poczekalni odpowiedział "pani nie będzie mnie pouczać co mam robić, jak się nie podoba to może pani iść na skargę do dyrekcji" - nie wiem kiedy otrzymuje się tam szybką pomoc - może trzeba tam paść z drgawkami przed kontuar rejstracji to wtedy ktoś się przejmie... to takie smutne
...
zgadzam sie (89.76.136.xxx)
10.07.09, 18:13
rowniez slyszalam niepochlebne opinie na temat tego szpitala. A raz sie przekonalam ze to syf kiedy moja babcia po operacji w tym szpitalu dostała ropnego zakazenia rany i tam wrociła, to spedzilysmy tam pol nocy zanim raczyli ją całą obolałą obsłużyć. Mam rowniez znajomych, których córka tam pracuje i za głowę sie łapie opowiadajac ze tam codziennie to ok 3 zgony są notowane. Poprostu tragedia z masakrą! Nigdy w zyciu tam moja noga nie postała i nie postanie ponownie.
Ludzie, którzy możecie cos z tym zrobic, zróbcie to natychmiast!

wspólczujemy
eee (80.213.118.xxx)
14.07.09, 08:44
wspólczujemy
eee (80.213.118.xxx)
14.07.09, 08:44
w szpitalu miejskim byłam z córką z 10 razy zawsze z zapaleniem krtani które jak wiadomo jest bardzo groźna dla życia dziecka.zawsze trafialiśmy na oddział laryngologi i nikt nigdy nie odsyłał nas na żadne ratownictwo choć nie jeden raz dziecko miało duze problemy z oddychaniem wiec nie rozumiem IDIOTY który mówi ojcu ze sam sobie wybrał gdzie beda ratowali jego dziecko.jakas bzdura.kiepsko sie szpital tłumaczy.jeśli sie okaze ze mały zmarł z powodu zachłyśniecia w wyniku wymiotów to współczuje lekarzowi za te wymioty odpowiedzialnemu bo dostanie niezły wyrok miejmy nadzieje.a tak na marginesie DLACZEGO JESZCZE NIKT NIE ZWOLNIŁ SZEFÓW PLACÓWKI???

Konrad i Krzysztof
gdynianka (89.78.177.xxx)
15.07.09, 20:57
Konrad i Krzysztof
gdynianka (89.78.177.xxx)
15.07.09, 20:57
Nie ma to jak wybić się na sprawie cudzego nieszczęścia i rozkręcać tak popularny w Polsce temat... I jest to nie tylko nieszczęście rodziny chłopca, ale także personelu medycznego. Myślicie, że nie czują oni winy i nie będą o tym myśleć przez całe życie?! Poza tym lekarz i pielęgniarka to tylko ludzie, tylko ludzie - też mogą się mylić. Jednak główną przyczyną tragedii jest zapewne niedobór sprzętu, małe obsady personelu, nieścisłe procedury (a wizyty komisji akredytacyjnych to zwykła ściema!), niskie wynagrodzenia = zmęczenie wieloma dyżurami. Poza tym najpierw niech prokuratura dokończy śledztwo, a potem będzie można wypowiadać opinie. Wyrazy współczucia dla rodziny Konrada i Krzysztofa, a także dla personelu, na którym całe Trójmiasto "wiesza psy". Niech to będzie przestrogą dla dyrektorów szpitali i ministerstwa zdrowia!!!! Oni zapewne nie wezmą tego do siebie, kiedy znajdzie się winnych lekarzy...