- To prawdziwa uczta dla zmysłów - świeże i pachnące potrawy, w przyjaznym otoczeniu zabytkowych budynków gdańskiego Garnizonu Kultury, w Starym Maneżu - przestronnej kawiarni z wielką salą koncertową, która pomieści wszystkich gości festiwalu. Festiwal skierowany jest do wszystkich chętnych nowych doznań smakowych estetycznych i wizualnych, w wydaniu kulinarnym. Restauracje serwują menu dopasowane do tematu festiwalu, w małych degustacyjnych porcjach oraz normalnych, na miejscu i na wynos- informują organizatorzy.
Miłośnicy zieleniny, nasion, ziół i wyczarowywania zwyczajnych potraw z nietypowych składników, na pewno nie byli zawiedzeni! Na licznych stoiskach znaleźć bowiem można było m.in. : hummus, potrawy z wykorzystaniem tofu, soi
eko żywność, produkty bezglutenowe, zdrowe ciasta i słodkości, zielone koktajle i wyciskane soki, czy eko kosmetyki.
W ramach festiwalu zorganizowane są też liczne warsztaty i wykłady na scenie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?