Rybne rarytasy według Okrasy

    Rybne rarytasy według Okrasy

    Maciej Wajer

    Dziennik Bałtycki

    Dziennik Bałtycki

    Ryba jest zdrowa i trzeba ją jeść jak najczęściej - to jedno z haseł kampanii spożycia ryb, w której bierze udział miasto Kościerzyna. Samorząd zdobył na ten cel prawie 70 tys. zł z Unii Europejskiej.
    W ramach kampanii zaproszono do Kościerzyny znanego kuchmistrza Karola Okrasę, który wraz z publicznością gotował na kościerskim Rynku rybne przysmaki.
    - Ponadto we wrześniu wszyscy uczniowie oraz przedszkolaki otrzymają w swych placówkach rybne danie - powiedziała Ewa Chmielecka, naczelnik Wydziału Rozwoju w kościerskim magistracie. - Będzie to około 3600 porcji. Nie zabraknie także konkursów dla kościerzynian.

    Jak się dowiedzieliśmy, we wrześniu zostanie również zorganizowana konferencja z udziałem specjalistów na temat zdrowotnych właściwości rybnych potraw.
    W kampanii promującej jedzenie ryb miasto wzięło udział już po raz drugi. W ubiegłym roku samorząd również zdobył unijne pieniądze na ten cel. Wówczas mieszkańcy miasta mogli się spotkać ze znanym z telewizji kucharzem Maciejem Kuroniem.

    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Komentarze

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    NASZE AKCJE

    Wideo