Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kelner jest jak psycholog [KOMENTARZ]

Joanna Surażyńska-Bączkowska
Tylko praca daje okazję odkryć nam nas samych, pokazać to, czym naprawdę jesteśmy, a nie tylko to, na co wyglądamy (Joseph Conrad).

Dla osób nominowanych w plebiscycie Smakosz 2015 praca jest wielką pasją, w którą wkładają całe serce. Po raz kolejny zapraszamy naszych Czytelników, aby wybrali najlepsze restauracje, puby, piekarnie, cukiernie, kawiarnie, pizzerie, a także docenili ludzi, którzy pracują na ich markę. Bez dobrych kucharzy i kelnerów trudno mówić o sukcesie w gastronomii.
Podobno dobry kucharz to taki, który nigdy nie jest zadowolony ze swojej pracy. Jednak ważniejsze wydają się być takie cechy jak skromność, pokora, wyczucie smaku, kreatywność. Poza tym doświadczenie i lata praktyki.

Wizytówką każdej restauracji czy kawiarni jest też kelner. Mówią, że dobry kelner jest jak psycholog. W mig potrafi wyczuć nastrój i oczekiwania klienta, by następnie doskonale się do nich dostosować. Jak trzeba - porozmawia, innym razem pomilczy. Bywa, że tak opisze danie, że od razu chce się je zjeść. Kelner z pewnością musi po prostu lubić ludzi. Bez tego nie będzie sukcesu w tym zawodzie. Dziś chcemy zachęcić Czytelników, by docenili swoje ulubione miejsca i ludzi, dla których praca jest wielką pasją. Na laureatów czekają nagrody. Co tydzień będziemy też na łamach "Gryfa Kościerskiego" prezentować liderów naszego rankingu. Czekamy na zgłoszenia!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki